Voorstelling 2019

Het zijn net(te) mensen

Een school, twee bijzondere interieurverzorgsters, een groepje leerkrachten en een directeur. De directeur heeft promotie gemaakt en het is zijn laatste werkdag. Echter niemand heeft er aandacht aan besteed. De meesters en de juffen doen er alles aan om toch maar iets te regelen voor zijn afscheid. Maar gaat hen dat lukken? Het wordt uiteraard een vrolijke chaos.

Het Winschoter Schooltheater is een club van bevlogen “theaterdieren” die zich elk jaar weer vol overgave storten op een zelfgemaakte nieuwe voorstelling voor kinderen van de basisschoolleeftijd.
De theatergroep bestaat uit een aantal leerkrachten en andere school gerelateerde fanatiekelingen die de uitdaging aan gaan om een voorstelling neer te zetten, die het ene jaar voor de bovenbouw en het andere jaar voor de onderbouw geschikt is.
Thema’s die elk jaar voor bij komen zijn o.a. fantasie, humor, muziek, kolderieke situaties en af en toe een licht educatief tintje. Kortom voor elk wat wils en niet te duur.
Situaties die voor kinderen heel herkenbaar zijn en gespeeld in hun taal en omstandigheden.
Doel is dan ook om theater dichterbij de jeugd te brengen en hen kennis te laten maken met de cultuur die het theater met zich mee draagt. Even in een andere wereld met andere regels en een